Valgfrie programfag

Breddeidrett passer for de som liker å trene og være aktive selv om de ikke satser på en idrett. I dette faget vil du være innom mange forskjellige idretter og aktiviteter i ulike miljøer. Det være seg lagspill, individuelle idretter, ute og inne aktiviteter på ulikt underlag. Variasjon og allsidighet skal prege tilbudet og innholdet.  Vi kjører undervisning i bolker og elevene er innom min 6 – 8 idretter/ aktiviteter i løpet av skoleåret.

Breddeidrett skal stimulere til aktivitet på mange ulike områder og skape interesse for nye og varige aktiviteter hos elevene aktiviteter som de vil drive med lenge etter at de er ferdige på SVGS.

Eksempel på idretter/aktiviteter

Fotball Ski og snøaktiviteter Håndball
Volleyball Skøyter Klatring
Sykkel Innebandy Frisbee
Fitness   Inline

Breddeidrett VG1
Her skal du i løpet av skoleåret være innom fotball, volleyball, terrengsykling og noen andre idretter og aktiviteter. Videre skal vi innom basistrening og trening for å forebygge skader og forbedre helsen.

Breddeidrett VG2
Her bygger du videre på de valgte idrettene fra VG1 (fotball/volleyball og terrengsykling). Andre idretter vi er innom er klatring, håndball og basketball. I tillegg skal vi jobbe videre med basistrening og trening for å forebygge skader og fremme helse.

Breddeidrett VG3
Valgte idretter blir videreført og videreutviklet. I tillegg skal du innom flere nye idretter som tennis bordtennis, inline og vanlige skøyter Basistrening og helserelatert trening blir også videreført.

Vi gjennomfører også en breddetur i VG3 hvor vi reiser rundt i sørvest Norge på en aktivitetsturne. Her står bølgesurfing, teambuilding, rafting, gocart, laserskyting, klatreskog og leirdueskyting på programmet.

------------------------------------------------------------------------------------

Toppidrett individuelle utøvere

Toppidrett indivduell er faget for deg som har ambisjoner som idrettsutøver i ulike individuelle idretter. Det kan være håndball, turn, kampsport, landevei, klatring….. Vi ønsker utøvere som har ambisjoner, vilje og motivasjon til å utvikle seg som utøvere.

Vi har to morgenøkter hver uke hvor du har mulighet på å trene på det du ønsker å bli bedre i. Vi mener at det er viktig å trene på de ressursene som lar seg gjøre når du er alene. En dag i uken er vi samlet på tvers av idrettene for å trene forebyggende stabilitets trening.

Treningsopplegget er et samarbeid mellom lærer på skolen og den enkelte utøvers trener. Opplegget varierer litt fra idrett til idrett. Skolen er opptatt av å ha et tett samarbeid med trener/klubb slik at vi kan legge til rette for en mest mulig optimal treningshverdag. Pr dags dato har skolen inne trenere i skoletid i idrettene landeveissykling og BMX.

Velger du idrett her på Sandnes VGS vil vi jobbe for at du får utnytte ditt potensiale best mulig. Målet vårt er å tilrettelegg treningen på en slik måte, at forutsetningene for å lykkes er så gode som mulig.

Toppidrett sykkel

Toppidrett sykkel er et samarbeid mellom alle BMX-klubbene i distriktet, sandnes sykkelklubb og Sandnes videregående skole.

Vi satser på sykkel som toppidrett med gode treningsforhold hele året, kombinert med et svært aktivt sykkelmiljø, gjør at forholdene på skolen ligger til rette for prestasjonsutvikling, læring og menneskelig utvikling gjennom 3 år ved skolens sykkellinje.

Miljøet preges av langsiktighet og strukturert trening. Skolen vil alltid tilrettelegge optimalt for utøvere som vil satse på sin idrett. Sykkelsatsingen styres av Petter Dalen, tidligere landslagstrener i BMX, Frode Hess, mangeårig landslagsrytter og trener, Espen Aareskjold trener i sandnes sykkeklubb.

Skolen har svært gode testfasiliteter, treningsfasiliteter og forståelse for toppidrett.

Sykkel – BMX- landevei

Toppfotball

Toppidrett fotball er faget for deg med ambisjoner som fotballspiller. Vi ønsker spillere med en indre motivasjon for utvikling.

Vi har to morgenøkter hver uke hvor du får muligheten til å øve på det du trenger for å bli en bedre fotballspiller. Vi tilbyr at du kan velge mellom felles fotballtreninger eller at du kan trene på individuelle ferdigheter.

Fellestreningene ledes av fotballtrenere fra skolen. De som velger individuell vil jobbe ut fra egne utarbeidete planer, med tett oppfølging fra trener. Vi ønsker et tett samarbeid med klubben til den enkelte slik at vi kan legge til rette for en mest mulig optimal treningshverdag.

Per 2015 har vi formelt samarbeid med SandnesUlf. Deres juniortrener er med på øktene.

Etter sesongen (november) reiser vi på tur. Denne har de siste årene inneholdt treninger, Premier League kamp, omvisning og lignende. I 2014 var vi i Newcastle.

Velger du idrett her på Sandnes VGS vil vi jobbe for at du får utnytte ditt potensiale best mulig. Målet er å skape fremtidige eliteseriespillere!

Lærere/ trenere på toppfotball er Janne Motland (tidligere Sola og Klepp), Ole Andre Larsen (tidligere Fløy og SandnesUlf ) og Gustav Kjølberg (tidligere Vidar, Randaberg og Strømsgodset). I tillegg er SandnesUlfs juniortrener med oss.

Del denne artikkelen på: