Internasjonale prosjekter

Sandnes videregående skole har de siste årene deltatt i mange ulike internasjonale prosjekter.

Våren 2014 hadde skolen besøk av elever og lærere fra Spania, Wales, Irland, Nederland og Tyskland. Besøket var avslutningen på et prosjekt som hadde pågått i to år. Her kan du lese litt om besøket og prosjektet:

helge

" I neste uke, tirsdag 21. til lørdag 25. april har vi på Sandnes videregående skole besøk fra 5 forskjellige land i Europa. Det kommer ca 20 elever og 10 lærere til skolen.

Besøket markerer avslutningen på et toårig Comeniusprosjekt kalt "My 21st Century". Prosjektmidler kommer fra EU.Oppimot 400 elever har vært involvert i prosjektet i løpet av de to siste årene. De kommer fra Irland, Spania, Wales, Tyskland og Nederland og altså Sandnes vgs. På vår skole har vi hatt med oppimot 150 elever i løpet av de to årene. Av disse har 24 vært på besøk i utlandet.

Nå er det vår tur til å være vertskap.I løpet av prosjektperioden har vi jobbet med tema som demokrati, det multikulturelle samfunn og teknologiutvikling. Under besøket i Sandnes er temaet samfunn og arkitektur. Onsdag 22. april er det presentasjon av elevprodukter i form av postere, film og muntlige presentasjoner. Dette foregår i nybygget på Sandnes vgs og vi gleder oss til å vise en helt ny skole til våre utenlandske venner. Torsdag og fredag blir det blant annet besøk på Vitenfabrikken og Oljemuseet, tur til Dalsnuten og byvandring i Stavanger. Elevene fra utlandet bor hjemme hos norske elever. Dette er et viktig element for økt kulturforståelse. Ta godt imot gjestene våre, slå av en prat. De vil være godt synlige i nybygget på Trones onsdag 22. april.

Sandnes videregående skole vil fortsette å delta i og koordinere internasjonale prosjekter i årene som kommer.

Del denne artikkelen på: